Kennisontwikkeling

Werk & opleiding

GGz Breburg onderhoudt nauwe banden met de academische werkplaats Geestdrift binnen Tranzo van Tilburg University en investeert in langlopende onderzoekprogramma’s. In 2013 zijn zeven GGz Breburg promovendi ingebed in Geestdrift. Vier van deze promotie-onderzoeken betreffen wetenschappelijk onderzoek dat plaatsvindt vanuit het Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek is binnen GGz Breburg een belangrijke pijler voor het bieden van evidence based, kwalitatief hoogwaardige behandeling aan mensen met meervoudige, complexe en vaak langdurende psychiatrische of psychosociale problematiek.

Onderzoeksrichtingen

Er zijn vijf onderzoekslijnen binnen GGz Breburg:

  • Effectiviteitsonderzoek in de GGz; 
  • Kosteneffectiviteit in de GGz; 
  • Comorbiditeit en lichamelijk onverklaarde klachten; 
  • Diagnostiek; 
  • Zorgmodellen zoals collaborative care.

Samenwerking

Onderzoek richt zich op het verwerven en implementeren van nieuwe inzichten. Daarin wordt samengewerkt met meerdere universiteiten (Tilburg University, Erasmus MC, LUMC) en kennisinstituten (onder andere het Trimbos Instituut). Enkele projecten waarbinnen samengewerkt wordt, zijn Espri, IBerry, en Roamer.

Website feedback

Wij bedanken u voor de tijd die u neemt om ons van feedback te voorzien. Door uw hulp kunnen wij deze website nog beter op uw behoeften afstemmen.

Was de informatie op deze pagina waardevol?
We horen graag uw motivatie voor bovenstaande keuze. Indien wij u mogen benaderen voor verdere toelichting, laat dan ook uw e-mailadres achter.