Nieuwsarchief

Nieuwsberichten

Nieuwsarchief

 • Mooi item over Centrum FAMEUS in uitzending 'Samen Sterk' van SBS6 op 10 juni

  Op zaterdag 10 juni was Centrum FAMEUS (Centrum voor Herstel, Ontwikkeling en Ontplooiing) een van de items in het SBS6-programma 'Samen Sterk'. In dit tv-zorgmagazine worden praktijkvoorbeelden getoond van hoe cliënt en zorgverlener samen sterk kunnen staan.
  meer..

 • Danielle Volker wint Burgerpenning 2017 van de NVAB voor haar proefschrift over een blended ehealth interventie voor ziekteverzuim bij psychische klachten

  Danielle Volker promoveerde 30 september 2016 aan de Universiteit van Tilburg op haar proefschrift ‘Return To Work in employees with common mental disorders: A blended e- health intervention trial.’ Op 9 juni verkoos de Nederlandse Vereniging voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (NVAB) dit proefschrift tot winnaar van de Burgerpenning. De Burgerpenning is een tweejaarlijkse prijs voor de beste wetenschappelijke publicatie op het gebied van de arbeids- en bedrijfsgeneeskunde door een Nederlandse auteur. meer..

 • Nieuwe Brabant Academie vergroot psychiatrische kennis in de regio

  Er zit beweging in de Brabantse geestelijke gezondheidszorg. Psychiaters en verpleegkundigen laten zich al langer zien in de maatschappij. Maar nu treden ook de opleiders en onderzoekers naar buiten. Vanaf juli starten zij de Brabant Academie: een netwerk dat over de muren van de eigen instellingen heen kennis over de psychiatrie deelt. De eigen cliënten en medewerkers profiteren daar van. En in de toekomst ook Brabanders met psychiatrische problemen die nu niet herkend worden. meer..

 • Samen werken aan werk West-Brabant

  Woensdag 24 mei 2017 hebben GGz Breburg, GGZ Westelijk Noord-Brabant, het UWV en de Gemeente Breda gezamenlijk de subsidieaanvraag ondertekend met als doel om de arbeidsparticipatie van mensen met een psychische aandoening te bevorderen. Voor de regio West-Brabant is een subsidie beschikbaar van € 90.000. meer..

 • 1000e cliënt bij GGz Breburg gebruikt online zorg

  Online geestelijke gezondheidszorg maakt stevige groei door. Cliënten van de geestelijke gezondheidszorg omarmen massaal het gebruik van online zorg. Deze maand is bij GGz Breburg de 1000e cliënt gestart met online zorg. De eerste cliënt startte 1 mei 2016.
  meer..

 • Samen werken aan werk West-Brabant!

  Woensdag 24 mei 2017 hebben GGz Breburg, GGZ Westelijk Noord-Brabant, het UWV en de Gemeente Breda gezamenlijk de subsidieaanvraag ondertekend met als doel om de arbeidsparticipatie van mensen met een psychische aandoening te bevorderen. Voor de regio West-Brabant is een subsidie beschikbaar van € 90.000. De 4 bovengenoemde partijen gaan onder het motto ‘Samen werken aan werk West-Brabant’ hun krachten bundelen en de samenwerking intensiveren om behandeling en re-integratie voor mensen met een psychische aandoening meer op elkaar af te stemmen. meer..

 • Helletocht ten bate van suicidepreventie

  Op 8 april reden Peter Boogaarts en Peter van Andel de helletocht Parijs - Roubaix. Geïnspireerd door het boekje 'Geen einde aan het leven, maar einde aan de pijn', droegen zij deze fietstocht op aan suïcidepreventie en 113online. meer..

 • Actiedag psychiaters op dinsdag 17 januari: zondagsdienst

  De psychiaters van GGz Breburg sluiten aan bij de landelijke actiedag die op dinsdag 17 januari in een aantal ggz-instellingen wordt gehouden. Dan zal door hen een zondagsdienst gedraaid worden. meer..

 • Kompaan en De Bocht en GGz Breburg behalen gezamenlijk certificaat FACT Jeugd Tilburg

  Afgelopen twee jaar zijn de medewerkers van Kompaan en De Bocht en GGz Breburg samen aan de slag gegaan om jongeren behandeling te bieden op maat, in de omgeving van de jongeren en samen met de jongeren en diens ouders of netwerk. Deze organisatie-overstijgende samenwerking tussen jeugdzorg en jeugdpsychiatrie binnen één team, is een zeldzaamheid binnen Nederland en heeft onlangs geresulteerd in het behalen van het CCAF-keurmerk met optimale implementatie. meer..

 • Ontmoetingsavond tijdens World Bipolar Day

  Donderdag 30 maart is het World Bipolar Day. Deze dag organiseert GGz Breburg, Centrum Angst en Stemmingsstoornissen, een eerste ontmoetingsavond voor cliënten met een bipolaire stoornis en voor hun betrokkenen. Doel van deze avond is elkaar te ontmoeten en kennis te maken met lotgenoten. Een deel van het ambulante team bipolair zal daarbij ook aanwezig zijn.

  meer..

Website feedback

Wij bedanken u voor de tijd die u neemt om ons van feedback te voorzien. Door uw hulp kunnen wij deze website nog beter op uw behoeften afstemmen.

Was de informatie op deze pagina waardevol?
We horen graag uw motivatie voor bovenstaande keuze. Indien wij u mogen benaderen voor verdere toelichting, laat dan ook uw e-mailadres achter.