Folders - clienten

Folders

Clienten

Centrum voor ADHD Jeugd Breda

Het Centrum Jeugd, onderdeel van GGz Breburg, werkt sinds ruim een jaar samen met de kinderartsen van het Amphia Ziekenhuis in een ADHD-centrum in Breda. Hoe staat het er na een jaar voor? We kijken terug met Hanneke van Aalst en Hans Willemsen, beiden betrokken bij het ADHD-Centrum.

Download document (PDF - 0,12 MB)  | rubriek: Clienten

Alzheimer Cafe

In Midden- en West-Brabant worden maandelijks Alzheimer Cafés georganiseerd. Aankondigingen zie je regelmatig in de krant. Tilburg, Waalwijk, Dongen, Oosterhout,Oisterwijk/Moergestel, Etten-Leur en wellicht nog een aantal meer.

  | rubriek: Clienten

ART - Deze vergeten groep verdient beter

‘ART’ is een vernieuwend zorgkader voor de langdurige klinische zorg en staat voor ‘Assertive Recovery Triad'. GGz Breburg en Altrecht hebben, met hulp van experts uit zestien GGZ-instellingen, het initiatief genomen om een landelijk traject te starten. Het doel is het ontwikkelen van een vernieuwend kader voor langdurige klinische zorg. Vanuit GGz Breburg is Tom van Mierlo, directeur behandeling van Impact, initiatiefnemer. We spreken hem over het nieuwe kader dat misschien wel eens de nieuwe professionele standaard kan worden.

Download document (PDF - 0,4 MB)  | rubriek: Clienten

Behandelprogramma ‘Niet meer door het lint’ - Informatie voor cliënten

Het behandelprogramma ‘Niet meer door het lint’ is een groepsbehandeling. De voordelen van groepsbehandeling tegenover een individuele behandeling zijn:
- het functioneren in een groep is op zich al een belangrijke oefening in sociale vaardigheden
- andere groepsleden helpen om de therapie vol te houden
- er zijn meer mogelijkheden om verschillende rollen te oefenen

Download document (PDF - 94 KB)  | rubriek: Clienten

Bewogen deuren interactief kunstproject

Heb je ze al gezien, de met tekst bewerkte separeerdeuren bij de entree van Jan Wier in Tilburg en bij het restaurant in Etten-Leur? Deuren met daarop teksten als ‘morgen zou ik lief zijn’ of ‘mag ik in de separeer of gaan we badmintonnen?’ De deuren zijn onderdeel van Bewogen Deuren; een initiatief om van oude separeerdeuren een kunstwerk te maken. Dit kunstproject geeft vorm aan de wens om minder te separeren.

Download document (PDF - 0,79 MB)  | rubriek: Clienten

Onderzoek, diagnostiek en behandeling bij: Verklaarde- en onverklaarde lichamelijke klachten gecombineerd met psychische klachten

Een goede behandeling vraagt deskundigheid voor zowel lichamelijke klachten en ziekten als van psychische stoornissen. Een gecombineerde aanpak biedt dan meerwaarde. Het Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid (CLGG) biedt deze deskundigheid en behandeling.

Download document (PDF - 0,14 MB)  | rubriek: Clienten

Clientencommissie Volwassenen presenteert jaarplan

Hoe zorg je als cliëntencommissie voor bekendheid en een goede samenwerking met de zorggroep? De cliëntencommissie van zorggroep volwassenen pakte het grondig aan en schreef een jaarplan. Op 25 April
presenteerde Simone de Bruijn, voorzitter van de cliëntencommissie, het jaarplan aan het managementteam Volwassenen. Samen met Elles Goossen, medewerker cliëntenparticipatie en medezeggenschap, licht Simone
het plan toe.

Download document (PDF - 64 KB)  | rubriek: Clienten

Cliënten hebben meer wijsheid

Madeleine Prinsen is letterlijk gepokt en gemazeld in de wereld van de psychiatrie. Na jarenlang cliënt geweest te zijn, zet ze nu haar beste beentje voor als ervaringsdeskundige. Madeleine, die jarenlang de bejegeningscursus Samenspel 2000 mede coördineerde, kreeg een paar jaar terug via het HEE-team (Herstel, Empowerment, Ervaringsdeskundigheid) van het Trimbosinstituut een betaalde baan bij GGz Breburg in Breda.

Download document (PDF - 0,1 MB)  | rubriek: Clienten

Dienst Geestelijke Verzorging

Informatie voor cliënten.

Download document (PDF - 2,26 MB)  | rubriek: Clienten

Een kijkje bij Centrum Forensische Zorg

‘Laten we samen werken aan jouw herstel en veiligheid. En daarmee ook aan de veiligheid van anderen.’ Dat is de leus die prominent op de nieuwe banner van het Centrum Forensische Zorg staat. Hoewel het centrum al ruim vijf jaar bestaat, wordt pas sinds kort meer aandacht besteed aan de verdere profilering ervan, zowel in- als extern. Een gesprek daarover met Sammy Peter, manager behandeling en Andy Schoutens, als vrijwilliger/ervaringsdeskundige betrokken bij het team.

Download document (PDF - 0,15 MB)  | rubriek: Clienten

Website feedback

Wij bedanken u voor de tijd die u neemt om ons van feedback te voorzien. Door uw hulp kunnen wij deze website nog beter op uw behoeften afstemmen.

Was de informatie op deze pagina waardevol?
We horen graag uw motivatie voor bovenstaande keuze. Indien wij u mogen benaderen voor verdere toelichting, laat dan ook uw e-mailadres achter.